Istorijat

CNT je relativno mlada firma osnovana u oktobru 2004. godine u Rumi sa ciljem da se tadašnjem tržištu Srbije i Crne Gore kao okolnih zemalja pruži adekvatna i potpuna podrška za brzo usvajanje i primenu novih tehnologija.

Naša prvenstvena orijentacija je pružanje kompletne usluge u oblasti informacionih sistema i web-a: od pomoći pri izboru računara i računarske opreme, pa do izrade softvera i prezentovanja firmi i institucija na Internetu i putem multimedije. Energičan i mlad, ali iskusan tim informatičara čini oslonac ove firme i garant njene uspešnosti u pružanju kvalitetnih usluga svim svojim korisnicima.

Jedna smo od retkih firmi u Srbiji koja svojim korisnicima može i želi da pruži kompletnu uslugu za WEB servise. Od WEB dizajna preko izrade WEB aplikacija do njihovog HOSTINGA na sopstvenim serverima.Takođe možemo da se pohvalimo da smo jedina od retkih, ako ne i jedina firma u Srbiji koja nudi usluge JAVA hostinga na serverima koje sama održava i koji se nalaze u našoj zemlji i u našem su vlasništvu. Ovim smo omogućili da svojim klijentima možemo izaći u susret bilo kada u svakom specifičnom zahtevu vezanom za WEB servise i HOSTING. Naše usluge koristi D.O.O. "Deta" Ruma, D.O.O. Pansport Novi Sad, D.O.O. "Uniprogres" Ruma, "Centar Intenzivnih Agro Kultura" Ruma , HKPD "Matija Gubec" Ruma, "Dobravac" Šabac, JP "Magyar Szó" Novi Sad i mnogi drugi ...
Tokom avgusta 2005. CNT je otvorio ekspozituru u Novom Sadu čime su otvorena vrata saradnje sa mnogim novosadskim firmama i udruženjima među kojima su: JP "Magyar Szó", Pansport, "Udruženje zlatara Novi Sad", "Radio Buca" i drugi ... Ovim se firma simbolično i vratila na mesto svog idejnog nastanka.

U maju 2006. smo ostvarili proširenje postojećeg link-a naših servera ka internetu, a tokom avgusta 2006. smo obezbedili backup server na drugoj lokaciji sa nezavisnim linkom. Ovim smo postigli potpunu redudantnost naših hosting usluga, jer posedujemo servere na dve fizički razdvojene lokacije sa nezavisnim linkovima prema internetu.
U toku 2007. godine smo nastavili sa razvojem i širenjem kruga naših klijenata i partnera. Tako da smo sredinom 2007. godine postali ovlašćeni zastupnik Češke firme Alvil kojaje proizvođač AVAST antivirus softvera. Ovim smo u svoj prodajni program uvrstili i bezbednosni softver sposoban da zaštiti kako pojedinačne računare tako i kompleksne IS većih kompanija. Uspesno smo realizovali veći broj legalizacija softvera za naše klijente i implementirali daljinski sistem održavanja računarskih sistema kako bi obezbedili stalnu podršku i pravrovremeno delovanje.

U toku 2008. godine CNT kao cilj je pred sebe stavio nastavak razvoja i širenja svojih usluga naročito u oblasti razvoja i implementacije namenskih informacionih sistema. Takođe ova godina je bila i početak investicije u stvaranje prodajno – servisnog centra u Rumi kao budući centar poslovanja firme.
2009. godina, svima poznata kao godina početka svetske ekonomske krize je bila ključna godina za širenje poslovanja naše sada već male kompanije. U martu 2009. godine je firma preseljena u prodajno-servisni centar, objekat u samom centru Rume u kojem su objedinjene sve delatnosti CNT-a na jendom mestu. Tokom ove godine je broj radnika povećan sa 5 na 9 čime je ispraćen rastući trend širenja obima posla. Poslebno ističemo da je izbor novog kadra bio vrsen iz reda maldih stručnjaka kojima smo dali šansu da se dokažu i da uspešno započnu karijeru.

U toku 2010. godine CNT svoje snage usmerava ka jačanju postojećih područija poslovanja, sa posebnim akcenom na Avast antivirsu zaštitu gde otvara poseban sektor za IT bezbednost i ovim smo omogućili da pružimo klijentima kompletnu uslugu vezanu za antivirusnu zaštitu. Takođe je ovo godina kada CNT potpisuje ugovor sa EI Informatikom iz Niša i postaje ovlašćeni distributer i serviser fiskalnih kasa ove naše poznate firme. Drugi velik pomak je dobijanje ekskluzivnog distributerskog ugovora za prodaju reproizvedenih Tattoo tonera za područije Srbije. Nadamo se da će nam ova godina donet dalji napredak i širenje poslovnog portfolia firme.

Pažnja, otvara u novom prozoru. PDFŠtampaEl. pošta